.

Inspiratiesessies om een dag op de hei te verrijken

..

Op landgoed Wickenburgh kun je uitstekend een dag op de hei organiseren. Het landhuis is te huur voor trainingen, gesprekken en een dag op de hei. Bij mooi weer kun je ook lekker buiten zitten.

Soms is het heel prettig om eens vanuit een totaal andere invalshoek naar wat uitdagende vraagstukken te kijken. Dan kun je de dag op de hei combineren met een creatieve boost in het atelier van Marijn te Kolsté, beeldend kunstenaar. Het atelier staat schuin achter het koetshuis, ook op het landgoed. (1 minuut lopen van het hoofdgebouw)

Kunst en kunstenaars bieden een frame om anders te kijken. Kunstenaars helpen om naar de creatieve bron van de deelnemers te komen waarbij er ter plekke nieuwe ideeen kunnen ontstaan. Ze zijn getraind in autonoom denken en stellen daarom vaak inspirerende vragen die het gedachtepatroon doorbreken.

  • Er zijn verschillende werkwijzen hiervoor mogelijk:
  • het creatieve deel  inzetten als een moment van ontspanning, zodat deelnemers weer verfrist ertegenaan kunnen
  • het creatieve deel integreren in de vraagstelling van de heidag waarbij voorafgaand een verkennend gesprek plaatsvindt om de creatieve werkvorm te verfijnen zodat die actief ingezet kan worden om aan de oplossing te werken
  • hierbij zijn in de uitvoering diverse vormen denkbaar. Foto’s, klei, hout hakken, steen bewerken enz enz

En ook als tussenvorm: een verkennend gesprek waarin we gaan verkennen welke mogelijkheden er zijn om anders te gaan kijken, of er manieren zijn om de motor voor veranderingen aan te zetten. Dit kan met kunst, met kunstenaars. Hiermee los je niet meteen problemen op, maar je zet wel van alles in beweging en het wordt er meestal uitdagender, spannender en vooral leuker van.

.Bel vooral even op als je meer wilt weten, 06 4499 3959

Review
Als team hebben we zoals Marijn dat omschreef een ‘creatieve boost in het Creativiteitslab’ gekregen met als uitgangspunt dat ‘klei als oermateriaal energie geeft’. En dat hebben we inderdaad zo ervaren. In het begin stonden we wat onwennig rond een eigen tafel met een hoop klei en vertelde Marijn vol enthousiasme en kleuren over klei en de unieke eigenschappen daarvan. Vervolgens zijn we met een opdracht ‘maak iets dat jou uitbeeld’ zelfstandig gaan kleien en hebben aansluitend onze creaties toegelicht. Dit leverde leuke gesprekken en interessante inzichten op. Marijn heeft deze creatieve boost op een leerzame en ontspannen wijze begeleid. We hebben dit gecombineerd met een heidag, waarbij we tussen de ‘serieuze’ gesprekken’ door in etappes de boost van Marijn hebben gekregen. En dit was een zeer geslaagde opzet. Wat het vervolmaakte was de mooie locatie, de groene omgeving en het heerlijke weer.
Henk Moerman
Adviseur PV+/ LEAN

Dichterbij gaan kijken wat zich tussen de regels afspeelt

bedrijven-inzoomen-marijn-te-kolste-3

Dichterbij gaan kijken wat zich tussen de regels afspeelt

“Logica brengt je van A naar B verbeelding brengt je overal” Einstein