Dit ontwerp was bedoeld voor de nieuwe pinautomaat van de Rabobank in Houten, bij het hoofdgebouw aan Hofspoor 1. Aangezien het de Rabobank voor het Krommerijn gebied is mocht ik werken met water in het ontwerp. Er is destijds ook gesproken of het ontwerp aanstoot zou geven doordat je zou kunnen denken dat de bank zwemt in zijn geld…….We waren van mening dat men hier in Houten dit niet zou denken. Helaas kwam de crisis en ligt het ontwerp al jaren in de kast omdat er andere prioriteiten zijn ontstaan bij het management van de Rabobank.

Ik kwam deze foto tegen omdat ik een bedrijfscoach heb die mij helpt om mijn zaken beter te organiseren. Een van de dingen is mijn foto-archief doorzoeken om foto’s voor mijn nieuwe website te verzamelen. Toen kwam ik deze tegen, een project uit 2008.

Geld als water, wie wil dat niet?

Natuurlijk wil ik graag geld verdienen als water, wie niet? Alle kunst kunnen maken die je maar wenst, assistenten inhuren voor alle grote klussen, hoe fijn! Experimenteren met nieuwe materialen….maar er is ook ook iets bijzonders aan “minder geld tot je beschikking hebben dan je denkt nodig te hebben” . Als ik er eens echt voor ga zitten en laat bezinken wat zich wil ontvouwen, dan krijg ik vaak de mooiste ideeen en oplossingen aangereikt, zomaar uit het niets. Dit geeft me zoveel voldoening, eigenlijk word ik hier pas echt gelukkig van. Dit gun ik iedereen!

Misschien kan dit ook: geld als water én een stroom aan ideeen, ik zal het meemaken als ik mijn zaken op orde heb!