Winter workshops
om te experimenteren

 

Uitnodiging om te komen experimenteren en verdiepen

We hopen nu op 9 februari verruimen van de covid regels. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt de workshop later gepland, dus hij gaat in ieder geval door.

Met acht verschillende workshops op vrijdagmiddag of zaterdagmorgen.
Opdrachten die je nog niet kent of misschien onderwerpen waar je meer van wilt weten. De workshops zijn met 4 of 5 deelnemers zodat je veel persoonlijke aandacht kunt verwachten en daarmee behoorlijk coronaproof.

Strippenkaartlessen

De lopende strippenkaartlessen op vrijdagmiddag vervallen in deze periode. Op vrijdagmorgen en woensdagavond kun je wel voor de gewone doorlopende lessen terecht. Er zijn 4 workshops met een model, één meer technische gerichte workshop om een armatuur te leren maken, twee opdrachten in de buitenlucht en één intuïtieve workshop. Bij de modelworkshops wordt €10 modelgeld per dagdeel gevraagd. Voor het overige zijn alle materialen inbegrepen. Wanneer?

Vanaf vrijdag 19 februari 2021, 4 x op vrijdagmiddag en 4 x op zaterdagmorgen

Hieronder volgt een korte beschrijving per workshop, wanneer je op de link klikt kom je op de productpagina met meer informatie en kun je hem direct in je winkelmand gooien. Voor wie de investering een probleem is, stuur even een mail, dan lossen we het op.

1. Model: Lucia
vrij-mi 19 februari 2020

Lucia is een heel gevuld persoon die graag het aardse voor ons zichtbaar wil maken. Zij is beweeglijk en nodigt ons uit tot lichtheid in de massa. Als model zal zij in zittende of liggende standen poseren die wij in klei gaan maken. Meer lezen

2. Armatuur maken
za-mo 20 februari 2020

Binnen het modelboetseren heb je een armatuur nodig om een staande stand te kunnen maken. In deze workshop leer je hoe je dit zelf kunt doen. Meer lezen.

3. Beeld en rest-ruimte:
vrij-mi 26 februari 2020

Binnen de beeldhouwkunst is aandacht voor de omgeving rond een beeld heel belangrijk. Denk hierbij aan restvormen, visuele herrie, versterken beleving en lichtval. Meer lezen

4. Armatuur in model buigen,
za-mo 27 februari 2020

Deze ochtend is er een model die een staande stand aanneemt waarmee we een armatuur zelf in model gaan buigen. Voor wie hier snel in is, dan kun je het beeld gaan maken. Je kunt hiervoor een armatuur aanschaffen, of zelf maken. Meer lezen.

5. Handen en voeten:
vrij-mi 12 maart 2020

Handen en voeten zijn vaak het verwaarloosde kind in een beeld. In deze workshop leer je hoe je handen en voeten als accent kunt gebruiken om je beeld een sterkere uitdrukking te geven. Meer lezen.

6. Eigen stand kiezen van model:
za-mo 13 maart 2020

Deze ochtend gaan we experimenteren met standen die de deelnemers uitkiezen. Je zult gaan ontdekken hoe de lichaamsbouw van een model van invloed is op de stand. Lees meer.

7. Site specific:
vrij-mi 19 maart 2020

Deze workshop is bedoeld om de verbinding aan te gaan met je onbenoembare intuïtie.  We gaan speels en onbevangen het bos in om te kijken waar het bos ons uitnodigt neer te strijken en iets te maken. Hoe je een verbinding kunt maken tussen het bos, dat wat je gewoon voor je ziet, en het tinkelende subtiele gevoel dat hier iets is wat om een ingreep vraagt. . Meer lezen.

8. Beeldtaal; intuïtie en ambacht:
za-mo 20 maart 2020

Het maken van kunst bestaat uit twee kwaliteiten; het ene is het ambacht de andere is jouw persoonlijke beeldtaal die ontstaat wanneer je je intuïtie volgt.  In deze workshop krijg je opdrachten om waarbij je dit onderscheid gaat leren zien. Lees meer.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

II am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.oo