Nieuwe dingen uitproberen….

Acht verschillende workshops om eens te experimenteren met opdrachten die je nog niet kent of misschien juist beter wil begrijpen. Er zijn 5 workshops met een model, één meer technische gerichte workshop om een armatuur te leren maken en twee opdrachten in de buitenlucht. Er is veel ruimte voor individuele begeleiding en tevens flink coronaproof. Er zijn daarom maar 4 deelnemers per workshop. Bij de modelworkshops komt €10 modelgeld per dagdeel. Voor het overige zijn alle materialen inbegrepen.

Wanneer?

Vanaf vrijdag 22 januari 2020, elke vrijdagmiddag en zaterdagmorgen. Hieronder volgt een korte beschrijving per workshop, wanneer je op de link klikt kom je op de productpagina met meer informatie en kun je hem direct in je winkelmand gooien.

1. Model: Lucia, vrij-mid 22 januari 2020

Lucia is een heel gevuld persoon die graag het aardse voor ons zichtbaar wil maken. Als model zal zij in zittende of liggende standen poseren die wij in klei gaan maken.

2. Armatuur maken, za-mo 23 januari 2020:

Binnen het modelboetseren heb je een armatuur nodig om een staande stand te kunnen maken. In deze workshop leer je hoe je dit zelf kunt doen. meer lezen.

3. Frame: vrij-mid 29 januari 2020

Binnen de beeldhouwkunst is aandacht voor de omgeving rond een beeld heel belangrijk. Denk hierbij aan restvormen, visuele herrie, versterken beleving en lichtval. meer lezen

4. Armatuur in model buigen, za-mo 30 januari 2020:

Deze ochtend is er een model die een staande stand aanneemt waarmee we het armatuur zelf in model gaan buigen. Voor wie dit zelf al kan, kun je het beeld in was boetseren. meer lezen.

5. Handen en voeten: vrij-mid 5 februari 2020

Handen en voeten zijn vaak het verwaarloosde kind in een beeld. In deze workshop leer je hoe je handen en voeten als accent kunt gebruiken om je beeld een sterkere uitdrukking te geven. meer lezen.

6. Eigen stand kiezen van model, za-mo 6 februari 2020:

Deze ochtend gaan we experimenteren met standen die de deelnemers uitkiezen. Je zult gaan ontdekken hoe de lichaamsbouw van een model van invloed is op de stand. lees meer.

7. Site specific: vrij-mid 12 februari 2020

Deze workshop is bedoeld om meer te gaan begrijpen wat beeldtaal eigenlijk inhoudt en hoe je daar contact mee kunt maken. De workshop is buiten. meer lezen.

8. Model, Lucia: za-mo 13 februari 2020:

Deze workshop leek snel vol te komen, dus wordt hij twee keer aangeboden. Lees meer.